Anasayfa / Nedir ? / Çavuş Kuşu

ÇAVUŞ KUŞU

Upupa epops. Coraciiformes takımının upupidae familyasının tek üyesi olan kuş. Türkiye’nin her yerinde görülen çavuş kuşu, ibibik ya da hüthüt kuşu olarak da bilinir. Uzun, yay biçimli gagası, sorguçlu başı ve kısa kanatları vardır. Batı Palearktik ve Etiyopyen bölgelerde yaşar. Kuzeydekiler göçmendir. Daha çok ağaçlıklı açık arazilerde görülür. Yaklaşık 30 cm uzunluğundaki kuşun, kanatları ve kuyruğu siyah-beyaz alacalı, öteki bölümleri kahverengidir. Çavuş kuşu, böcek ve öbür omurgasız hayvanlarla beslenir.